Forskjellen mellom tre, fire og fem akser

nyheter-1

Hva er forskjellen mellom 3-akser, 4-akser og 5-akser i CNC-bearbeiding?Hva er deres respektive fordeler?Hvilke produkter er de egnet for bearbeiding?

Treakset CNC-bearbeiding: Det er den enkleste og vanligste bearbeidingsformen.Denne prosessen bruker et roterende verktøy som beveger seg langs tre akser for å bearbeide et fast arbeidsstykke.Generelt refererer det til tre akser som beveger seg i en rett linje i forskjellige retninger, for eksempel opp og ned, foran og bak, og venstre og høyre.Tre akser kan kun behandle en overflate om gangen, egnet for behandling av enkelte skivedeler

nyheter

Skjæreverktøyet beveger seg langs X-, Y- og Z-aksene for å trimme overflødig materiale på delen.I tillegg kan den til og med bevege seg langs disse flere aksene samtidig for å lage ønsket design.

Dette betyr at CNC-maskiner kan skjære inn i arbeidsstykket fra den ene siden til den andre, fra forsiden til baksiden, og opp og ned.

Arbeidsbenken med faste arbeidsstykker kan imidlertid ikke bevege seg fritt i det hele tatt.

Fordel

Til tross for tilgjengeligheten av mer avanserte systemer i dagens industri, er 3-akset CNC-bearbeiding fortsatt mye brukt.Så la oss ta en titt på noen av fordelene ved å vedlikeholde den.

-Lavpris: Treakset CNC-bearbeiding er best egnet for rask produksjon av grunnleggende geometriske former og enkle komponenter.I tillegg er det ved treakset bearbeiding relativt enkelt å programmere og sette opp datamaskiner for produksjonsoperasjoner.

-Multifunksjonalitet: Treakset CNC-bearbeiding er en svært allsidig delproduksjonsprosess.Bare bytt ut verktøyet for å utføre ulike operasjoner som boring, fresing og til og med dreiing.

Disse maskinene integrerer også automatiske verktøyskifteenheter, og utvider dermed sine muligheter.

applikasjon

Treakset CNC-bearbeiding er fortsatt en veldig nyttig prosess.Vi kan bruke den til å lage ulike geometriske grunnformer med høy presisjon.
Disse bruksområdene inkluderer: 2 og 2.5D mønstergravering, sporfresing og overflatefresing;Gjengehull og maskinakse én;Boring osv.

Juke har flere produksjonslinjer og kan håndtere ulike utenrikshandelsordrer godt
Fireakset CNC-bearbeiding: Legg til en rotasjonsakse på de tre aksene, vanligvis roterende 360 ​​° horisontalt.Men den kan ikke rotere i høy hastighet.Egnet for behandling av enkelte deler av bokstypen.

NYHETER 3

Den ble først brukt på bearbeiding av kurver og overflater, det vil si bearbeiding av blader.Nå kan CNC-bearbeidingssentre med fire akser brukes til bearbeiding av polyedriske deler, spirallinjer med rotasjonsvinkler (sylindriske oljespor), spiralspor, sylindriske kammer, sykloider og så videre, og er mye brukt.
Fra de bearbeidede produktene kan vi se at CNC-bearbeiding med fire akser har følgende egenskaper: på grunn av deltakelsen av den roterende aksen, er det mulig å behandle overflaten i fritidsrommet, noe som i stor grad forbedrer maskineringsnøyaktigheten, kvaliteten og kraften til overflaten i fritidsrommet;Bearbeiding av arbeidsstykker som ikke kan bearbeides av en treakset maskinell maskin eller som krever fastspenning for lenge (som f.eks. langakset overflatebearbeiding).
Å kunne avslutte fastspenningsprosessen ved å rotere arbeidsbordet med fire akser, forkorte klemtiden, redusere prosessprosessen, og så mye som mulig stoppe flere prosesser gjennom én posisjonering for å redusere posisjoneringsfeil;Skjæreverktøyene har blitt kraftig forbedret, noe som forlenger levetiden og letter produksjonskonsentrasjonen.
Det er generelt to behandlingsmetoder for CNC-bearbeidingssentre med fire akser: posisjoneringsbearbeiding og interpolasjonsbearbeiding, som tilsvarer henholdsvis behandlingen av polyedriske deler og behandlingen av rotasjonslegemer.Nå, med et fireakset maskineringssenter med A-aksen som rotasjonsaksen som eksempel, vil vi forklare de to maskineringsmetodene separat.
Femakset CNC-bearbeiding: En ekstra rotasjonsakse legges til over fireaksen, vanligvis med en rett flate som roterer 360 °.De fem aksene kan allerede være ferdig maskinert for å oppnå engangsklemming, noe som reduserer klemkostnader og produktriper og -riper.Den er egnet for å behandle deler med flere porer på arbeidsstasjonen og flate overflater, og høye krav til maskineringsnøyaktighet, spesielt deler med strenge krav til formbearbeiding.

NYHETER 4

Femakset maskinering gir uendelige muligheter for prosesseringsbedrifter til effektivt å behandle størrelsen og formen på deler.Begrepet "fem akser" refererer til antall retninger et skjæreverktøy kan bevege seg.På et femakset bearbeidingssenter beveger verktøyet seg på de lineære X-, Y- og Z-aksene og roterer på A- og B-aksene for å nærme seg arbeidsstykket fra alle retninger.Du kan med andre ord håndtere de fem sidene av delen i ett oppsett.Fordelene og bruksområdene ved femakset bearbeiding er forskjellige.

NYHETER 5

Bearbeide komplekse former i ett enkelt oppsett for å forbedre produktiviteten, spare tid og penger med færre fixturforberedelser, forbedre gjennomstrømning og kontantstrøm, samtidig som leveringstiden forkortes og høyere delnøyaktighet oppnås fordi arbeidsstykket ikke beveger seg på tvers av flere arbeidsstasjoner og klemmes igjen, og det er mulig å bruke kortere skjæreverktøy for å oppnå høyere skjærehastighet og mindre verktøyvibrasjoner, for å oppnå utmerket overflatefinish og generelt bedre delkvalitet.

5-akset maskineringsapplikasjon

5-akset maskinering kan brukes til mange bruksområder, for eksempel presisjon 5-akset CNC-fresing av aluminium 7075 for flydeler.Vi er en profesjonell produsent av aluminiumsdeler, rustfritt stål, messing og andre materialer.GEEKEE er en presisjons-CNC-freseprodusent som hovedsakelig brukes innen romfart, mobil digital, medisinsk utstyr, bilproduksjon, nye energiskaller, nasjonalt forsvar og militærindustri og andre felt.Vi kan behandle ulike komplekse formede deler gjennom ulike akselbehandlings- og fresemaskiner, noe som sparer tid og penger.Færre fixturforberedelse og høyere delnøyaktighet er også tilgjengelig.

NYHETER 6

Selv om fordelene med fem akser er svært fremtredende sammenlignet med fire eller tre akser, er ikke alle produkter egnet for femakset bearbeiding.De som er egnet for treakset maskinering er ikke nødvendigvis egnet for femakset maskinering.Hvis produkter som kunne vært behandlet med tre akser ble behandlet med femakset bearbeiding, ville det ikke bare øke kostnadene, men heller ikke nødvendigvis gi gode resultater.Bare ved å gjøre rimelige ordninger og utvikle passende maskinverktøy for produktet kan verdien av selve maskinen realiseres fullt ut.

Velkommen til å kontakte GEEKEE, vi tilbyr gratis tilbudstjeneste!


Innleggstid: 13-apr-2023