Fa'afefea ona faitau ata fa'ainisinia a CNC

1.E tatau ona faʻamalamalama pe o le a le ituaiga o ata e maua, pe o se faʻasalalauga faʻapipiʻi, ata faʻataʻitaʻiga, ata faʻataʻitaʻi, poʻo se ata tusi, BOM laulau.O ituaiga eseese o ata tusi e manaʻomia ona faʻaalia faʻamatalaga eseese ma taulaʻi;
-Mo le faʻaogaina o masini, o le filifilia ma le faʻatulagaina o elemene o loʻo mulimuli mai e aofia ai
A. Filifiliga o meafaigaluega gaosi
B. Filifiliga o meafaigaluega e fa'aogaina;
C. Filifiliga o mea fa'apipi'i;
D. Polokalama fa'agaioiina ma fa'asologa fa'amau:
E. Filifiliga o mea faigaluega su'esu'e lelei;

2.Vaai i le mea o loʻo faʻamatalaina i le ata, o lona uiga, o le ulutala o le ata;E ui lava o tagata uma ma kamupani uma e iai a latou lava ata, e mulimulitaʻia e tagata uma tulaga faʻatulagaina o le atunuʻu.O se vaega o ata tusi ua faia mo inisinia e vaai.Afai e tele naua vaega faʻapitoa e le mafai ona malamalama i ai isi, e leiloa lona taua.O lea, va'ai muamua ile igoa ole mea, numera, aofa'i, meafaitino (pe a iai), fa'atatau, iunite, ma isi fa'amatalaga i le ulutala fa'amau (pito i lalo taumatau);

3.Fuafua le itu o le vaaiga;O ata masani e iai se vaaiga e tasi.O le manatu o le vaaiga e maua mai i le faʻataʻitaʻiga o geometry faʻamatalaga, o lea e tatau ai ona manino le manatu o le tolu manatu o Gita, o le faʻavae lea o a tatou ata.Malamalama i le sootaga i le va o manatu i luga o ata, e mafai ona tatou faʻaalia foliga lautele o le oloa e faʻavae i luga o ata e le o laina a Gita;E tusa ai ma le mataupu faavae o le suʻesuʻeina, o le foliga o se mea e mafai ona faʻatusalia e ala i le tuʻuina o le mea i totonu o soʻo se quadrant.O le auala e maua mai ai se vaaiga fuafuaina e ala i le faʻaalia o le mea i le sikuea muamua e masani ona taʻua o le auala muamua o le suʻega.O le mea lea, i le auala lava lea e tasi, e mafai ona maua le auala lona lua, tolu, ma le fa o suʻesuʻega.
-O le auala muamua tulimanu e faʻaaogaina lautele i atunuu Europa (e pei o Peretania, Siamani, Suiselani, ma isi);
-O le auala lona tolu e tutusa ma le itu tatou te vaʻai ai i le tulaga o le mea, o lea e faʻaaoga ai e atunuu e pei o le Iunaite Setete ma Iapani lenei metotia faʻataʻitaʻiga.
-E tusa ai ma le tulaga o le atunuu Saina CNSB1001, o le auala muamua tulimanu ma le auala lona tolu e talafeagai, ae e le mafai ona faaaogaina i le taimi e tasi i le ata tutusa.

4.Le fausaga autu o le oloa tutusa;O le manatu autu lea o le vaaiga, lea e manaʻomia ai le faʻaputuina ma le faʻaogaina o mafaufauga faʻapitoa;

5.Fua fua fua;

6.Fausia, meafaitino, saʻo, faʻapalepale, faʻagasologa, faʻafefeteina luga, togafitiga vevela, togafitiga luga, ma isi.
E fai si faigata ona vave aʻoaʻo pe faʻapefea ona faitau ata, ae e le mafai.E manaʻomia le tuʻuina atu o se faavae mautu ma faasolosolo malie, aloese mai mea sese i le galuega, ma faʻafesoʻotaʻi faʻamatalaga ma tagata faʻatau i se taimi talafeagai;
Faʻavae i luga o elemene gaioiga o loʻo i luga, e tatau ona tatou iloa po o le a le faʻamatalaga i totonu o le ata o le a aʻafia ai la tatou filifiliga o nei elemene gaosi, lea o loʻo taoto ai tekinolosi.
1. Fa'ailoga elemene e a'afia ai le filifilia o mea faigaluega:
A. O le fausaga ma foliga vaaia o vaega, faʻapea foʻi ma meafaigaluega faʻapipiʻi e aofia ai le liliu, viliina, fatuina, oloina, faʻamaʻai, viliina, ma isi. Mo vaega o ituaiga o mea, matou te filifili e faʻaoga se laʻau e faʻaopoopo ai vaega ituaiga pusa.E masani lava, matou te filifili e fa'aoga se moega u'amea ma se lai e fa'agaoioia ai nei tomai, ia e patino i tomai masani ma e faigofie ona a'oa'oina.
2. B. O meafaitino o vaega, o le mea moni, o le iloiloga taua mo le meafaitino o vaega o le paleni i le va o machining rigidity ma machining saʻo.O le mea moni, o loʻo i ai foi nisi o iloiloga i tulaga o mea faʻaletino ma vailaʻau, aʻo faʻaogaina foi le faʻamalolo o le faʻamaʻi ma isi.O se fa'asaienisi iunivesete.
3. C. O le faʻaogaina o le saʻo o vaega e masani ona faʻamaonia i le saʻo o meafaigaluega lava ia, ae e fesoʻotaʻi vavalalata foi ma le auala faʻaogaina.Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatusatusa i masini olo, o le faʻafefe o luga o masini vili e matua leaga lava.Afai o se mea faigaluega e maualuga le maualuga o le mea e manaʻomia, e masani ona manaʻomia le mafaufau i masini olo.O le mea moni, o loʻo i ai le tele o ituaiga o masini olo, e pei o masini faʻapipiʻi luga, masini faʻapipiʻi cylindrical, masini faʻapipiʻi le faʻaogaina, taʻiala taʻiala, ma isi, E manaʻomia foʻi lenei mea e fetaui ma le fausaga ma foliga o vaega.
D. O le tau o le gaosiga o vaega ma le puleaina o tau o le gaosiga e mafai ona manatu o se tuufaatasiga o tekinolosi ma luga o le nofoaga pulega mo galuega faʻainisinia, e le o se mea e mafai e tagata masani ona ausia.E lavelave lenei mea ma e manaʻomia ona faʻaputuina i galuega moni.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o mea e manaʻomia o ata o le 1.6, lea e mafai ona lelei le uʻamea poʻo le oloina, ae o le gaosiga lelei ma le tau o nei mea e lua e tutusa lelei, O lea o le ai ai fefaʻatauaʻiga ma filifiliga.
2. Faʻailoga elemene e aʻafia ai le filifilia o meafaigaluega masini
A: O meafaitino o vaega ma le ituaiga o mea e masani ona manaʻomia ai le filifilia o meafaigaluega gaosi, aemaise lava ile faʻaogaina o masini masini.O faʻataʻitaʻiga masani e aofia ai le faʻaogaina o le uʻamea, faʻapipiʻi alumini, faʻaogaina o le uʻamea Q, ma isi. O le filifilia o meafaigaluega mo mea eseese e matua ese lava, ma o le tele o mea e iai meafaigaluega faʻapitoa.
B. O le faʻaogaina o le saʻo o vaega e masani lava ona vaevaeina i le faʻaogaina o masini, faʻaogaina o le semi saʻo, ma le faʻaogaina o le saʻo i le taimi o le masini.O lenei vaevaega faʻagasologa e le naʻo le faʻaleleia o le lelei o le masini o vaega, ae ia faʻaleleia atili le faʻaogaina o masini ma faʻaitiitia le gaosiga o le mamafa o masini.O le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o masini e aofia ai le filifilia o mea faigaluega tipi, mea faʻapipiʻi gaogao, ma mea faʻapipiʻi semi saʻo, E i ai ituaiga eseese o meafaigaluega laiti mo faʻaopoopoga L saʻo.O le lisi ma le fa'aopoopoina o le L o se auala maualuga e lua fua mo le fa'atonutonuina o le mamafa o le mercury ma fa'alavelave fa'alavelave.O le fa'aopoopoina o le L la'ititi i mamoe e sili atu ona aoga i le puleaina o le mamafa o le mercury ma fa'amautinoa le sa'o lelei o le gaosiga.
C. O le faʻatusatusaina o meafaigaluega faʻapipiʻi ma le filifilia o mea faigaluega faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi foi ma mea e faʻaogaina ai masini, e pei o le faʻaogaina o naifi uʻamea mo le faʻaogaina o masini uʻamea, faʻaogaina o mea faigaluega mo le faʻaogaina o le lathe, ma le faʻaogaina o uili mo le faʻaogaina o masini.O ituaiga taʻitasi o meafaigaluega e filifilia e iai lona lava malamalama ma auala faʻapitoa, ma o le tele o tulaga faʻapitoa e le mafai ona taʻitaʻia saʻo e aʻoaʻoga, o le luʻitau sili lea mo inisinia faʻagasologa.D. O le tau o le gaosiga o vaega, Mea faigaluega tipi lelei o lona uiga o le maualuga o le lelei, lelei lelei, ae faʻapea foʻi le faʻaaogaina o tau maualuga, ma le maualuga o le faʻalagolago i meafaigaluega gaosi;E ui lava e le lelei le tipiina o meafaigaluega e maualalo le lelei ma faigata ona pulea lelei, o latou tau e sili atu ona faʻatonutonuina ma sili atu ona talafeagai mo meafaigaluega gaosi.O le mea moni, i le maualuga o le faʻaogaina o masini, e le mafai ona pulea le faʻatupulaia o tau o le gaosiga.
3. Faʻailoga elemene e aʻafia ai le filifilia o mea faʻapipiʻi
A. O le fausaga ma foliga vaaia o vaega e masani lava ona faʻavae atoatoa i luga o le mamanu o mea faʻapipiʻi, ma e oʻo lava i le tele o mea faʻapitoa e faʻapitoa.Ose mea taua fo'i lea e fa'atapula'aina ai masini fa'aautomatika.O le mea moni, i le faagasologa o le fausiaina o fale gaosi oloa, o le faʻalavelave tele i le faʻagasologa o masini faʻagasologa o le faʻaogaina ma le lautele o mamanu o mea faʻapipiʻi, o se tasi lea o luitau sili mo inisinia mamanu.
B. I se tulaga lautele, o le maualuga o le sao atoatoa o masini o se vaega, o le sili atu foi lea o le faʻapipiʻiina e manaʻomia e fai.O lenei saʻo o loʻo atagia i itu eseese e pei o le faʻamalosi, saʻo, ma le faʻatulagaina o togafitiga, ma e tatau ona avea ma mea faʻapitoa.E tatau ona i ai ni fetuunaiga o mea faʻapitoa lautele i le saʻo ma le fausaga o masini, o lea e iai se fefaʻatauaʻiga tele i lenei tulaga
C. O le faagasologa o le faagasologa o le mamanu o vaega, e ui lava o ata e le o atagia ai le faagasologa o le tafe, e mafai ona faamasinoina e faavae i luga o ata.O se ata lea o tomai o tagata e le o ni tagata faigaluega EWBV L1200 ma 00, o se vaega enisinia mamanu,
4. Fa'ailoga elemene e a'afia ai polokalame fa'agaioiga ma fa'asologa fa'asologa
A. O le fausaga ma foliga o vaega e fuafua ai le filifilia o masini masini ma meafaigaluega, faʻapea foʻi ma le filifilia o auala faʻaogaina ma meafaigaluega tipi, lea e mafai ona aʻafia ai le faʻatulagaina o polokalame masini ma le faʻatulagaina o faʻasologa o masini.
B. O le saʻo saʻo o masini, polokalame, ma faʻamaufaʻailoga o vaega e manaʻomia e tuʻuina atu le saʻo o le masini o vaega, o le mea lea e manaʻomia ai le faʻamaoniaina o le sao atoatoa o vaega e ala i le faʻaogaina o le polokalame.
C. O manaoga faʻapitoa mo vaega o loʻo faʻaalia moni lava i le tele o ata, lea e le gata ina atagia ai uiga faʻatulagaina, saʻo geometric, ma faʻapalepale geometric o vaega, ae aofia ai foʻi ma manaʻoga faʻapitoa faʻapitoa, e pei o le tineia o togafitiga, vali togafitiga, faʻalavelave faʻalavelave togafitiga. , ma isi. E a'afia ai fo'i suiga ile fa'agaioiina o fa'asologa
5. Fa'ailoga elemene e a'afia ai le filifilia o mea faigaluega su'esu'e lelei
A. O le fausaga ma foliga vaaia o vaega, faʻapea foʻi ma le lelei o le gaosiga o vaega, e faʻatatau i le iloiloga.O tagata asiasi lelei, i le avea ai ma tagata taʻitoʻatasi, e mautinoa lava e mafai ona faia lenei galuega, ae latou te faʻalagolago i meafaigaluega suʻega ma mea faigaluega.Ole tele ole su'esu'ega lelei ole vaega e le mafai ona fa'atatau ile mata le lava
B. O le saʻo machining ma le maualuga-saʻo lelei suʻesuʻega o vaega e tatau ona faʻamaeʻaina e ala i tomai faʻapitoa ma maualuga-saʻo lelei suʻesuʻega masini, e pei o le faʻamaopoopoina o masini fua, mea e fua ai leisa, ma isi. meafaigaluega asiasi.
C. O manaʻoga faʻapitoa o vaega e fetaui ma manaʻoga faʻapitoa ma tulaga lelei, ma e manaʻomia le faʻatulagaina o masini suʻesuʻe eseese mo suʻega lelei tutusa.Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le fuaina o le umi, e mafai ona tatou faʻaogaina calipers, pule, tolu faʻamaopoopo, ma isi.Mo le suʻeina o le maaa, e mafai ona tatou faʻaogaina se suʻega faʻamalosi.Mo le suʻeina o le faʻalelei o luga, e mafai ona tatou faʻaogaina se suʻega faʻataʻitaʻi poʻo se poloka faʻatusatusaga, ma isi.O mea o loʻo i luga o le tele o mea e ulufale ai mo i tatou e malamalama ai i se ata, o le mea moni lava o tomai faʻapitoa faʻapolofesa o inisinia faʻainisinia.E ala i nei mea e ulufale ai, e mafai ai ona sili atu lo tatou malamalama ma faauigaina se ata tusi, ma faʻamaonia mea e manaʻomia o le ata.


Taimi meli: Apr-13-2023